Edge Communication© | pr | sponsoring | evenementen

PR toerisme
PR muziek
PR financiële sector
PR financiële sector :
BNP Paribas Private Bank Belgium

Briefing
Traditie: Al meer dan een eeuw stelt BNP Paribas Private Bank zijn know-how inzake financiën- en vermogensbeheer ten dienste van grote ondernemerfamilies en privé-investeerders. De gepriviligeerde relaties die ze hebben aangeknoopt gaan verder dan de economische bewegingen en de veranderende generaties. Het bewijs van het vertrouwen in BNP Private Bank vertaalt zich in het beheer van meer dan 100 miljard euro.
Nieuwigheid: Naar aanleiding van de lancering van hun Private Banking-activiteiten in België (15 mei 2001), zocht BNP Paribas een agentschap dat bekwaam genoeg was om hen te helpen met hun Belgische persrelaties.

Strategie/concept
Aptitudes was in competitie met twee andere PR-agentschappen. Eén ervan behoort tot een wereldwijd netwerk van PR- en communicatiebureaus. Deze internationale onderneming telt 50 bedienden in zijn vestiging in Brussel. Het andere Brusselse bureau, dat ook in competitie was met Aptitudes, is gespecialiseerd in corporate communication en finance en geniet eveneens een zeer goede reputatie. Aptitudes slaagde erin de Belgische en Franse beslissingnemers van één van de koplopers van Privaat Bankieren te overtuigen.
Dit gebeurde dankzij zijn soepelheid en zijn interessante prijs-kwaliteit verhouding en wegens zijn kleine omvang. Maar ook de ervaring en de creatieve aanpak van Aptitudes overtuigden BNP Paribas van hun kwaliteiten.

Realisatie
 • Een gedetailleerd onderzoek naar wat nodig was op communicatief vlak, gevolgd door snelle en precieze actie: de realisatie van een persdossier
  (zowel in het Frans als in het Nederlands)
 • Organisatie van een persconferentie in een prestigieus Brussels hotel
 • Vertaling en opvolging van de productie van een presentatiebrochure
 • Mediatraining en -coaching
 • Interviewtechnieken en kwalitiatieve raad bij mediaplanning

  Resultaat
  Na zes maanden is BNP Private Bank België verscheidene keren in de media verschenen dankzij de steun van Aptitudes. Bovendien zijn hun korte termijn-objectieven zijn fel overschreden. Zowel bij hun clienteel als bij de media zijn ze nu algemeen bekend.

  Surf eerst naar http://banqueprivee.bnpparibas.com... Contacteer dan serge.dielens@Aptitudes.be