Edge Communication© | pr | sponsoring | evenementen
Sport Aid is tot op vandaag qua aantal deelnemers de grootste sportgebeurtenis die ooit is georganiseerd.

Gravity Ax'periences 2001
Sport Aid 1986
Sport Aid 1988 en 1990
EVENEMENTEN : Sport Aid 1988 en 1990

In 1988, brengt Serge Dielens, dit keer zonder het charisma van Bob Geldof, maar in samenwerking met een coördinatiebureau in Londen, opnieuw een team samen om dat jaar Sport Aid in België te organiseren.

Op 11 september 1988, terwijl in tientallen andere landen dezelfde actie loopt, wordt dank zij 7.000 deelnemers een bedrag van meer dan 15 miljoen frank ingezameld voor Artsen zonder Grenzen en Special Olympics Belgium.

De eindstreep van de wedstrijd ligt in het Heizelstadion. Voor het eerst vindt op initiatief van Sport Aid Belgium een rockconcert in dat stadion plaats, met name de LSP Band. Het is een historische gebeurtenis na de tragedie van drie jaar eerder tijdens de Europacup I-finale tussen Juventus en Liverpool.

In 1990, slaagt de vzw "Sport Aid Belgium", nog steeds onder impuls van Serge Dielens, maar zonder Bob Geldof en zonder Europees coördinatiebureau erin om in 10 Belgische steden 5.000 deelnemers warm te maken voor het gebeuren. Ook enkele andere Europese en Afrikaanse steden doen op hetzelfde moment mee. De positieve financiële resultaten komen eens te meer ten goede aan Artsen zonder Grenzen en Special Olympics Belgium.
Sinds 1990 leidt de vzw een slapend bestaan, maar het idee om zoiets te herhalen blijft bestaan. Het is alleen wachten op nieuwe initiatieven. Misschien komen die wel van u ?

In 1992, wordt Serge Dielens stichter-beheerder van de vzw "Sporters voor Artsen zonder Grenzen", een vereniging die op meer lokaal niveau de idee propageert dat sport beoefenen niet alleen bijdraagt tot de eigen fysieke conditie maar ook aan de gezondheid van anderen.

Serge Dielens besteedt momenteel weliswaar zijn tijd aan andere projecten, maar de vzw "Sporters voor Artsen zonder Grenzen" blijft fondsen inzamelen om de minst begoeden uit onze samenleving te helpen.